Anasayfam YapFavorilere EkleHaber Bandı EkleReklamİletişim

Adalet Bakanlığı 8 Bin 500 Peronel Alacak Memur Adayları Dikkat! Kasımda Atamalarında Tercih Yapamayabilirsiniz 15 Bin TL Maaşla Personel Alacak! Başvurular 5 Kasımda Bitiyor KPSS'den Tercih Yapacak Memur Adayları Dikkat!
SGK personelinden görevde yükselme sınavına girecekler için örnek sorular (7)
SGK personelinden görevde yükselme sınavına girecekler için örnek sorular (7)
12 Mart 2012 Pazartesi 12:29

Untitled Document

SGK personelinden görevde yükselme sınavına girecekler için örnek sorular (7)


Görevde yükselme sınavına girecek Sosyal Güvenlik Kurumu personeli için örnek soruları yayınlamaya devam ediyoruz. Daha sonra bu soruların cevaplarını da vererek personelin kendi durumlarını öğrenmelerine yardımcı olmaya çalışacağız.

1. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmaz.

a) Donatma iştirakleri ortakları,
b) Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları,
c) Tarımsal faaliyette bulunanlar,
d) Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komanditer ortakları,

2. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmaz.

a) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi sigortalı iken aynı kapsamdaki kişilerin kurduğu sendikalar ve konfederasyonları ile sendika şubelerinin başkanlıkları ve yönetim kurullarına seçilenlerden aylıksız izne ayrılanlar.
b) Ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanlar,
c) Gelir vergisinden muaf olup esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı olanlar,
d) Kollektif şirketlerin ortakları,

3. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmaz.

a) Limited şirketlerin ortakları,
b) Ev hizmetlerinde süreksiz çalışanlar
c) Adi komandit şirketlerin komandite ve komanditer ortakları,
d) Jokey ve antrenörler

4. 5510 sayılı Kanuna göre isteğe bağlı sigortaya müracaat eden aşağıdakilerden hangisi isteğe bağlı sigorta kapsamında sigortalı sayılır.

a) 18 yaşından küçük olanlar.
b) 4 (a) kapsamında yaşlılık aylığı alanlar
c) 4 (a) kapsamında çalışmakta iken ölen eşinden aylık alanlar.
d) 4 (a) kapsamında çalışanlar.

5. 5510 sayılı Kanuna göre isteğe bağlı sigortalılığın sona ermesi hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır.

a) İsteğe bağlı sigortalılığını sona erdirme talebinde bulunanların, buna ait dilekçelerinin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarihten önceki primi ödenmiş son günü takip eden günden,
b) Aylık talebinde bulunanların, aylığa hak kazanmış olmak şartıyla talep tarihinden,
c) Prim borcu bulunmayan sigortalının ölümü halinde ölüm tarihinden,
d) 4 (b) kapsamında çalışmaya başlayanların çalışmaya başlamadan bir gün önce.


6. Aşağıdaki sürelerin hangisi 5510 sayılı Kanuna göre borçlanma kapsamında değerlendirilecek sürelerden değildir.

a) 4 (c) bendi kapsamında olanların, personel mevzuatlarına göre aylıksız izinde geçen süreleri,
b) Sigortalı olmaksızın doktora öğreniminde veya tıpta uzmanlık için, yurt içinde
geçirilen normal doktora veya uzmanlık öğreniminde geçen süreler,
c) Sigortalılık süreleri arasında boşta geçen süreler
d) Sigortalı olmaksızın doktora öğreniminde veya tıpta uzmanlık için, yurt dışında geçirilen normal doktora veya uzmanlık öğreniminde geçen süreler,


7. Aşağıdaki sürelerin hangisi 5510 sayılı Kanuna göre borçlanma kapsamında değerlendirilecek sürelerden değildir.

a) Sigortalı olarak çalışmakta iken aynı zamanda avukatlık stajını yapanların normal stajda geçen süreleri,
b) Grev ve lokavtta geçen süreler,
c) Hekimlerin fahri asistanlıkta geçen süreleri,
d) Seçim kanunları gereğince görevlerinden istifa edenlerin, istifa ettikleri tarih ile seçimin yapıldığı tarihi takip eden aybaşına kadar açıkta geçirdikleri süreler,

8- Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanuna göre sigortalı sayılmaktadır.
a) Ev hizmetlerinde ücretle ve süreksiz çalışanlar
b) İşverenin işyerinde ücretsiz çalışan eşi,
c) Askerlik hizmetlerini er ve erbaş olarak yapmakta olanlar
d) Komandit şirketlerin komandite ortakları,

9- Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanuna göre sigortalı sayılmaktadır.

a) Sağlık hizmet sunucuları tarafından işe alıştırılmakta olan veya rehabilite edilen, hasta veya maluller,
b) Gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlar,
b) Yüksek okullarda fiilen normal eğitim süreleri içinde yapılan, tatbiki mahiyetteki yapım ve üretim işlerinde çalışan öğrenciler,
c) Yedek subay okulu öğrencileri,

10- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olanların sigortalılık süresinin başlangıcı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a) Adi komandit şirketlerin komanditer ortaklarının sigortalılıkları vergi mükellefiyetlerinin başladıkları tarihten itibaren başlar,
b) Kolektif şirket ortaklarının sigortalılıkları vergi mükellefiyetlerinin başladıkları tarihten itibaren başlar,
c) Donatma iştiraki ortaklarının sigortalılıkları vergi mükellefiyetlerinin başladıkları tarihten itibaren başlar,
d) Adi komandit şirket ortaklarının komandite sigortalılıkları, şirketin ticaret sicil memurluklarınca tescil edildikleri tarihten itibaren başlar,
11- Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarının sigortalılığının başlangıcı aşağıdakilerden hangisidir.

a) Şirketin ticaret sicil memurluklarınca tescil edildikleri tarih,
b) Şirket ortaklarının vergi mükellefiyetlerinin başladıkları tarih,
c) Şirket ortaklarının esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı oldukları tarih,
d) Şirketin kuruluş tarihinden itibaren bir ay içinde kendilerince bildirilmesi halinde bildirim tarihi,
12- Güncelleme katsayısının tanımı aşağıdakilerden hangisidir.
a) Her yılın Aralık ayına göre belirlenen TÜFE'nin % 100'ü ile gelişme hızının % 30'unun toplamına (1) tam sayısının ilave edilmesi sonucunda bulunan değeri,
b) Her yılın Aralık ayına göre belirlenen TÜFE'nin % 100'ü ile gelişme hızının % 30'unun çarpımına (1) tam sayısının ilave edilmesi sonucunda bulunan değeri,
c) Gelişme hızının % 100'ü ile Her yılın Aralık ayına göre belirlenen TÜFE'nin % 30'unun toplamına (1) tam sayısının ilave edilmesi sonucunda bulunan değeri,
d) Her yılın Aralık ayına göre belirlenen TÜFE'nin % 100'ü ile gelişme hızının % 100'nün çarpımına (1) tam sayısının ilave edilmesi sonucunda bulunan değeri,
13- Aşağıdakilerden hangisi iş kazası veya meslek hastalığı sigortasından sağlanan haklardan değildir?
a) Sigortalıya, geçici iş göremezlik süresince günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi,
b) Sigortalıya sürekli iş göremezlik geliri bağlanması,
c) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine, gelir bağlanması,
d) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine, toptan ödeme yapılması.
14- Aşağıdakilerden hangisi iş kazası veya meslek hastalığı sigortasından sağlanan haklardan değildir?
a) Gelir bağlanmış olan kız çocuklarına evlenme ödeneği verilmesi,
b) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine, aylık bağlanması,
c) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine, gelir bağlanması,
d) İş kazası ve meslek hastalığı sonucu ölen sigortalı için cenaze ödeneği verilmesi,
15- İş kazası sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine ödenen cenaze ödeneği hangi sigorta kolundan sağlanan bir haktır?
a) Ölüm sigortasından,
b) İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından,
c) Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasından,
d) İş kazası ve meslek hastalığı ve ölüm sigortasından,

16- İş kazası sonucu bağlanacak gelirlerin hesabına esas tutulacak günlük kazanç aşağıdakilerden hangisidir?
a) İş kazasının olduğu tarihten önceki on iki aydaki son bir ay içinde 80 inci maddeye göre hesaplanacak prime esas kazançlar toplamının, bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle bulunan kazançtır,
b) İş kazasının olduğu tarihten önceki üç aydaki son bir ay içinde 80 inci maddeye göre hesaplanacak prime esas kazançlar toplamının, bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle bulunan kazançtır,
c) İş kazasının olduğu tarihten önceki on iki aydaki son üç ay içinde bildirilen prime esas kazançlar toplamının, bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle bulunan kazançtır,
d) Çalışmaya başladığı gün iş kazasına uğraması halinde ise asgari günlük kazançtır.
17- Geçirdiği iş kazası sonucu sigortalıya sürekli iş göremezlik geliri bağlanabilmesi için meslekte kazanma gücü kayıp oranı en az kaç olmalıdır?
a) % 60
b) % 50
c) % 25
d) % 10
18- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalıya geçirdiği iş kazası sonucu bağlanacak sürekli iş göremezlik geliri hesabında dikkate alınacak günlük kazanç aşağıdakilerden hangisidir?
a) Sigortalıya ödenen prim ve ikramiye dikkate alınmış ise ödenek ve gelire esas alınacak günlük kazanç, ücret toplamının ücret alınan gün sayısına bölünmesiyle hesaplanacak günlük kazanca, % 50 oranında bir ekleme yapılarak bulunan tutardan çok olamaz,
b) Sigortalıya ödenen prim ve ikramiye dikkate alınmış ise ödenek ve gelire esas alınacak günlük kazanç, ücret toplamının ücret alınan gün sayısına bölünmesiyle hesaplanacak günlük kazanca, % 50 oranında bir ekleme yapılarak bulunan tutardan az olamaz.
c) İdare veya yargı mercilerince verilen karar gereğince yapılan ücret, ikramiye, zam, t azminat ve bu mahiyetteki ödemeler dikkate alınmaz,
d) Meslek hastalığı, sigortalının sigortalı olarak çalıştığı son işinden ayrıldığı tarihten bir yıl geçtikten sonra meydana çıkmış ise, günlük kazancı asgari ücret üzerinden hesaplanır. Hesaplanır.
19- Geçirdiği iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri bağlanacak sigortalıya ödenen prim, ikramiye ve bu nitelikteki arızi ödemeler dikkate alınmış ise gelire esas alınacak günlük kazanç aşağıdakilerden hangisidir.
a) Ücret toplamının ücret alınan gün sayısına bölünmesiyle hesaplanacak günlük kazanca, prim, ikramiye ve bu nitelikteki arızi ödemelerin tamamı dikkate alınarak bulunan tutar,
b) Ücret toplamının ücret alınan gün sayısına bölünmesiyle hesaplanacak günlük kazanca, en az % 50 oranında bir ekleme yapılarak bulunan tutar,
c) Ücret toplamının ücret alınan gün sayısına bölünmesiyle hesaplanacak günlük kazanca, en fazla % 50 oranında bir ekleme yapılarak bulunan tutar,
d) Prim, ikramiye ve bu nitelikteki arızi ödemeler dikkate alınmaz.


20- 01/01/2012 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başlayan sigortalı 2012 Şubat ayında iş kazası geçirmiştir. Sigortalı adına 2012/Ocak ayında 900,00.- TL kazanç bildirilmiş ve 600,00.-TL de ikramiye ödenmiştir. Sigortalının sürekli iş göremezlik bağlanmasına esas günlük kazancı aşağıdakilerden hangisidir.

a) 50,00.-TL
b) 40,00.-TL
c) 45,00.-TL
d) 60,00.-TL
21- Geçirdiği iş kazası sonucu meslekte kazanma gücünü %70 oranında kaybeden sigortalıya bağlanacak sürekli iş göremezlik geliri hesabının formülü aşağıdakilerden hangisidir.
a) Ortalama aylık kazanç x %70 x %70
b) Ortalama aylık kazanç x %70
c) Ortalama aylık kazanç x %100 x %70
d) Ortalama aylık kazanç %70 x % 100
22- Geçirdiği iş kazası sonucu tam iş göremez duruma giren ve başkasının bakımına muhtaç olduğu tespit edilen sigortalıya bağlanacak sürekli iş göremezlik geliri hesabının formülü aşağıdakilerden hangisidir.
a) Ortalama aylık kazanç x % 100 x Sürekli iş göremezlik derecesi
b) Ortalama aylık kazanç x % 100 x 100
c) Ortalama aylık kazanç x % 100 x %70
d) Ortalama aylık kazanç x % 70 x %100
23- Geçirdiği iş kazası sonucu meslekte kazanma gücünü % 80 oranında kaybettiği ve başkasının bakımına muhtaç olduğu tespit edilen sigortalının son takvim ayı 2012 yılı ocak ayı olup, günlük kazancı 30,00.-TL'dir. Bu sigortalıya bağlanacak en az sürekli iş göremezlik geliri hesabı aşağıdakilerden hangisidir?
a) 30 x 30 x %85 x%100
b) 30 x 30 x %70
c) 29,55 x 30 x%100
d) 29,55 x 30 x %85
24- Geçirdiği iş kazası sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine bağlanacak gelirin hesabı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ortalama aylık kazanç x % 70 x SİD
b) Ortalama aylık kazanç x % 100 x 70
c) Ortalama aylık kazanç x % 70 x %70
d) Ortalama aylık kazanç x % 70
25- Geçirdiği iş kazası sonucu meslekte kazanma gücünü % 60 oranında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölen sigortalının hak sahiplerine bağlanacak gelirin hesabı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ortalama aylık kazanç x % 70 x % 60
b) Ortalama aylık kazanç x % 100 x 60
c) Ortalama aylık kazanç x % 70 x % 60
d) Ortalama aylık kazanç x % 70
26- Geçirdiği iş kazası sonucu meslekte kazanma gücünü % 40 oranında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölen ve ölümü geçirdiği iş kazasına bağlı olan sigortalının hak sahiplerine bağlanacak gelirin hesabı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ortalama aylık kazanç x % 70 x % 40
b) Ortalama aylık kazanç x % 100 x 40
c) Ortalama aylık kazanç x % 70 x % 40
d) Ortalama aylık kazanç x % 70
27- Geçirdiği iş kazası sonucu meslekte kazanma gücünü % 30 oranında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölen ve ölümü geçirdiği iş kazasına bağlı olmayan sigortalının hak sahiplerine bağlanacak gelirin hesabı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ortalama aylık kazanç x % 70 x % 30
b) Ortalama aylık kazanç x % 100 x 30
c) Ortalama aylık kazanç x % 70 x % 30
d) Ortalama aylık kazanç x % 70
28- 5510 sayılı Kanuna göre ölüm geliri almakta olan hak sahibi kız çocuğunun evlenmesi halinde kendisine ödenecek evlenme ödeneği aşağıdakilerden hangisidir?
a) Evlendiği tarihte ödenen aylık gelirin 24 katının yarısı,
b) Evlendiği tarihte ödenen aylık gelirin 24 katı,
c) Evlenme ödeneği talebinde bulunduğu tarihte ödenen aylık gelirin 24 katı,
d) Evlendiği tarihte ödenen aylık gelirin 12 katı,
29- 5510 sayılı Kanuna göre sigortalının geçirdiği iş kazasının üçüncü bir kişinin kusuru nedeniyle meydana gelmiş olması halinde sigortalıya bağlanan gelirin başladığı tarihteki ilk peşin sermaye değerinin ne kadarı zarara sebep olan üçüncü kişiye rücu edilir.
a) Tamamı
b) Yarısı
c) 3/4'ü
d) 1/3'ü

30- 5510 sayılı Kanuna göre sigortalının geçirdiği iş kazası üçüncü bir kişi çalıştıranın kusuru nedeniyle meydana gelmişse, sigortalıya ve hak sahiplerine yapılan veya ileride yapılması gereken ödemeler ile bağlanan gelirin başladığı tarihteki ilk peşin sermaye değerinin ne kadarı, zarara sebep olan üçüncü kişiyi çalıştırana rücu edilir?
a) Tamamı
b) Yarısı
c) 3/4'ü
d) Rücu edilmez.
31- 5510 sayılı Kanuna göre sigortalının geçirdiği iş kazasının üçüncü bir kişinin kusuru nedeniyle meydana gelmiş olması halinde, sigortalıya ve hak sahiplerine yapılan veya ileride yapılması gereken ödemeler ile bağlanan gelirin başladığı tarihteki ilk peşin sermaye değeri, aşağıdaki durumlardan hangisinde zarara sebep olan üçüncü kişilere ve şayet kusuru varsa bunları çalıştıranlara rücu edilir?
a) İş kazası, kamu görevlileri, er ve erbaşlar vazifelerinin gereği olarak yaptıkları fiiller sonucu meydana gelmiş ise,
b) İş kazası kamu idareleri tarafından görevlendirilen diğer kişilerin vazifelerinin gereği olarak yaptıkları fiiller sonucu meydana gelmiş ise,
c) İş kazası sonucu ölen sigortalının kusurlu olması halinde,
d) İş kazası, işverenin kastı veya sigortalıların sağlığını koruma ve iş güvenliği mevzuatına aykırı bir hareketi sonucu meydana gelmiş ise,
32- Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanuna göre, iş kazası geçiren sigortalıya bağlanan sürekli iş göremezlik gelirini azaltan unsurlardan değildir?
a) Ceza sorumluluğu olmayanlar ile kabul edilebilir bir mazereti olanlar hariç, sigortalının hekimin bildirdiği tedbir ve tavsiyelere uymaması,
b) Ceza sorumluluğu olmayanlar hariç, sigortalının ağır kusuru yüzünden iş kazasına uğraması,
c) Sigortalının kasti bir hareketi yüzünden iş kazasına uğraması,
d) Sigortalının tedavi gördüğü hekimden, tedavinin sona erdiğine ve çalışabilir olduğuna dair belge almaksızın çalışması,
33- 5510 sayılı Kanuna göre, ceza sorumluluğu olmayanlar hariç, ağır kusuru yüzünden iş kazasına uğrayan, meslek hastalığına tutulan veya hastalanan sigortalıya bağlanan gelirin ne kadarı eksiltilir?
a) Kusur derecesi esas alınarak üçte birine kadarı,
b) Kusur derecesi esas alınarak yarısı,
c) Kusur derecesi oranında,
d) Gelir bağlanmaz.
34- 5510 sayılı Kanuna göre, kasti bir hareketi yüzünden iş kazasına uğrayan, meslek hastalığına tutulan, hastalanan veya Kurumun yazılı bildirimine rağmen teklif edilen tedaviyi kabul etmeyen sigortalıya, bağlanan gelirin ne kadarı eksiltilir?
a) 1/3
b) 1/2
c) 1/4
d) 2/3
35- 5510 sayılı Kanuna göre, ceza sorumluluğu olmayanlar ile kabul edilebilir bir mazereti olanlar hariç, sigortalının iş kazası veya meslek hastalığı, nedeniyle hekimin bildirdiği tedbir ve tavsiyelere uymaması sonucu tedavi süresinin uzamasına veya iş göremezlik oranının artmasına, malul kalmasına neden olması halinde, bağlanan gelirini ne kadarı eksiltilir.
a) Uzayan tedavi süresi veya artan iş göremezlik oranı esas alınarak dörtte birine kadarı,
b) Uzayan tedavi süresi veya artan iş göremezlik oranı esas alınarak yarısı,
c) Uzayan tedavi süresi veya artan iş göremezlik oranı esas alınarak üçte birine kadarı,
d) Uzayan tedavi süresi veya artan iş göremezlik oranı esas alınarak üçte ikisi kadarı,
36- 5510 sayılı kanuna göre aşağıdaki durumların hangisinde sürekli iş göremezlik geliri ödenmez?
a) Sigortalının tedavi gördüğü hekimden, tedavinin sona erdiğine ve çalışabilir olduğuna dair belge almaksızın çalışmaya başlaması halinde,
b) Sigortalı çalıştırmaya başlandığının süresi içinde sigortalı işe giriş bildirgesi ile Kuruma bildirilmemesi halinde, sigortalı çalıştırıldığının Kurumca tespit edildiği tarihten önce meydana gelen iş kazası hallerinde,
c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olduğu halde yasal süresi içerisinde bildirimde bulunmayanlara, bildirimde bulunulmayan sürede meydana gelen iş kazası hallerinde,
d) Sigortalının kasti bir hareketi yüzünden iş kazasına uğraması halinde,
37- 5510 sayılı Kanuna göre, aşağıdakilerden hangisi kısa vade sigorta kollarında dikkate alınmayan sürelerden değildir?
a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında geçen süre,
b) Hükümlülükle sonuçlanmayan tutuklulukta geçen süre,
c) İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortalarından geçici iş göremezlik ödeneği alan sigortalının iş göremediği süre,
d) Sigortalının greve iştirak etmesi veya işverenin lokavt yapması hallerinde geçen süre,
38- 5510 sayılı Kanuna göre aşağıdakilerden hangisi malullük sigortasından sağlanan yardımdır?
a) Hak sahiplerine cenaze ödeneği yapılması,
b) Hak sahibi kız çocuğuna evlenme ödeneği yapılması,
c) Malullük aylığı bağlanması,
d) Sigortalıya toptan ödeme yapılması,

39- Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalıya malullük aylığı bağlanması şartlarından değildir?
a) Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, çalışma gücünün en az % 60'ını kaybetmesi,
b) Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını kaybetmesi,
c) Sigortalının en az on yıldan beri sigortalı bulunup, adına toplam olarak 3600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,
d) Sigortalının en az on yıldan beri sigortalı bulunup, adına toplam olarak 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,

40- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında olan ve 1800 prim ödeme gün sayısı bulunan sigortalıya bağlanacak malullük aylığı bağlama oranı aşağıdakilerden hangisidir?

a) % 40
b) %50
c) % 30
d) % 20

41- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında olan ve 5400 prim ödeme gün sayısı bulunan aynı zamanda başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan sigortalıya bağlanacak malullük aylığı bağlama oranı aşağıdakilerden hangisidir?

a) % 40
b) %60
c) % 30
d) % 50

42- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında olan ve 1800 prim ödeme gün sayısı bulunan sigortalıya bağlanacak malullük aylığı bağlama oranı aşağıdakilerden hangisidir?

a) % 40
b) %50
c) % 30
d) % 20

43- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında olan ve 5400 prim ödeme gün sayısı bulunan aynı zamanda başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan sigortalıya bağlanacak malullük aylığı bağlama oranı aşağıdakilerden hangisidir?

a) % 40
b) %60
c) % 30
d) % 50

44- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında olan ve 9000 prim ödeme gün sayısı bulunan aynı zamanda başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan sigortalıya bağlanacak malullük aylığı bağlama oranı aşağıdakilerden hangisidir?

a) % 40
b) %60
c) % 30
d) % 50

45- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında olan ve 7560 prim ödeme gün sayısı bulunan aynı zamanda başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan sigortalıya bağlanacak malullük aylığı bağlama oranı aşağıdakilerden hangisidir?

a) % 52
b) %50
c) % 30
d) % 42

46- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalıya bağlanacak malullük aylığı başlangıcında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Sigortalının malul sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise malullük aylığı yazılı istek tarihini takip eden aybaşından başlar,
b) Sigortalının malul sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise malullük aylığı rapor tarihini takip eden aybaşından başlar,
c) Yazılı istek ve rapor tarihinden sonra işten ayrılan sigortalının malullük aylığı işten ayrıldığı tarihi takip eden aybaşından başlar,
d) Sigortalının 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine tabi hizmetlerinden doğan prim borcu olması halinde borçlarının ödenmiş olması şartıyla yazılı istek tarihini takip eden aybaşından başlar.

47- 5510 sayılı Kanuna göre, özel sektörde çalışmakta iken 01/10/2010 tarihinde işten ayrılarak 20/12/2010 tarihinde malullük aylığı bağlanması talebinde bulunan ve malul sayılmasına esas rapor tarihi 15/11/2010 olan sigortalının malullük aylığı başlangıcı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 01/10/2010
b) 21/12/2010
c) 01/01/2011
d) 15/01/2011


48- 5510 sayılı Kanuna göre, kamu sektöründe çalışmakta iken 05/07/2009 tarihinde malullük durumunun tespiti talebinde bulunan ve 15/08/2009 tarihli rapora göre malul sayılan sigortalı 13/09/2009 tarihinde işten ayrılarak aynı gün tahsis talebinde bulunmuştur. Sigortalı Kamu sektöründen önceki 4/1-(b) kapsamındaki hizmetlerine ilişkin borcunu ise 12/10/2009 tarihinde ödemiştir. Sigortalının malullük aylığı başlangıcı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 01/08/2009
b) 15/10/2009
c) 15/09/2009
d) 01/10/2009

49- 5510 sayılı Kanuna göre, 1100512617 tahsis numarası ile 4/1-(a) kapsamında malullük aylığı almakta iken 03/05/2010 tarihinde özel sektörde çalışmaya başlaması nedeniyle aylığı kesilen sigortalı 12/06/2011 tarihinde işten ayrılarak aynı gün yeniden malullük aylığı talebinde bulunmuştur. 14/05/2011 tarihli raporuna göre malullüğünün devam ettiği belirlenen sigortalının malullük aylığının başlangıcı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 18/06/2001
b) 01/06/2011
c) 15/06/2011
d) 01/07/2011

50- 5510 sayılı Kanuna göre aşağıdakilerden hangisi hem uzun vadeli hem de kısa vadeli sigorta kollarından sağlanan yardımlardan biridir?

a) Toptan ödeme yapılması,
b) Evlenme ödeneği yapılması,
c) Geçici iş göremezlik ödeneği ödenmesi
d) Malullük aylığı bağlanması

 

CEVAP ANAHTARI
1- D
2- A
3- B
4- C
5- D
6- C
7- A
8- D
9- D
10- D
11- A
12- A
13- D
14- B
15- B
16- C
17- D
18- A
19- C
20- C
21- A
22- B
23- D
24- D
25- D
26- D
27- A
28- B
29- D
30- B
31- D
32- D
33- A
34- B
35- A
36- C
37- A
38- C
39- C
40- B
41- B
42- A
43- D
44- B
45- A
46- D
47- C
48- B
49- A
50- B


SGK RehberiSGK Rehberi

Bu haber 4,703 kez okundu.

Emekliler Yurdışında Çalışabilir Mi?23 Ekim 2014 09:27
Emekli aylığının kesilmesi
Son 1 Yılda Yüksek Prim Ödenmesi Halinde23 Ekim 2014 09:15
Yüksek Emekli Aylığı bağlanır mı?
Bağ-Kur'dan Prim Borçlanması Yapılabilir Mi?22 Ekim 2014 09:10
Ne zaman emekli olurum?
AGi’yi Emekli Olsanız Da Alırsınız21 Ekim 2014 09:09
Asgari ücretten fazlaysa maaş yok
Emeklilerin Aylıkları Hangi Hallerde Kesilir?
Elektrik faturanızı yüzde 50 düşerebilirsiniz!
CHP'li Tanal'dan kadın polise: Sen kimsin?
Milyonlarca kart kullanıcısına uyarı
SGK TIR'larıyla meşhur olan müdür Bursada yapılandırmayı anlattı
Gülmek acı ve ağrıyı azaltıyor
Jandarma
Suriyeli sığınmacılara iş imkânı sağlanacak!
Yarın bu yollara dikkat!
2013 Ağustos'ta kadroya geçenler nakil olabilir mi?
Öğretmen atamaları, taşraya devrediliyor
Kısırlığın çaresi bu vitaminde gizli
5 bin zabıt katibi ve adliye personeli alınacak
Türkiye’de MERS riski Ebola'dan daha yüksek
Öğrencileri taşıyan midibüs kaza yaptı: 8 ölü, 20 yaralı
Adalet Bakanlığı 8 Bin 500 Peronel Alacak
Soda şişeleri neden yeşildir?
Türkiye 140 bin Suriyeliyi okullu yaptı
Çift Maaş Alınabilir Mi?
Gulam Azam'ın son vasiyeti ne oldu?
Kime Ne Kadar Zam?
Arınç, Erdoğan için sinyali verdi
Öğretmen rotasyonu 12 yıla çıkabilir
Üniversite öğrencileri kaza yaptı: 6 ölü
Fen liselerine sınavsız öğretmen
Hakim: Kumpas, 57. saniyede görülüyor
Emekli Aylıkları Haczedilebilir Mi?
Memur Adayları Dikkat! Kasımda Atamalarında Tercih Yapamayabilirsiniz
Saatler bu gece geri alınacak!
TEOG da Üç basamaklı strateji ile sorunsuz nakil
Türkiye-Suriye sınırında inanılmaz olay!
40'tan önce gelen bel ağrısına dikkat!
Dikkat! Felç "Geliyorum" Der!
Asgari ücret artışı kıdem tazminatı tavanını arttırır mı?
Bağ-Kur'luya silme kolaylığı
Emeklilik süresini doldurup da istifa eden ikramiye alır mı?
Etyen Mahçupyan'a Başbakanlık'ta sürpriz görev
Öğle yemeklerinin şişmanlatma nedenleri
İstifaya Maaş ve Tazminat
MİKRODALGA gerçeği
Limited Şirketler Dikkat
Yurtdışı borçlanmasında neler değişiyor?
Sağlıklı kalmanın yolu sıvı tuz tüketiminden geçiyor
Personel konularında sık sorulan sorular ve cevapları
Malulen emekli olan, normale göre hak kaybına uğrar mı?
15 Bin TL Maaşla Personel Alacak! Başvurular 5 Kasımda Bitiyor
Zorunlu Genel Sağlık Sigortasını Anlamadık mı?
Para üstlerinden tam 29 bin lira biriktirdi
İşsizlere hangi yardımlar yapılıyor?
Emniyet 6 Bin 500 Polis Alacak
Memurların 2015 Ocak Ayı Net Maaş Miktarını Ne Belirleyecek?
Erdoğan soruyor: Kobani sizin için neden bu kdar önemli?
Açılan su kuyusundan alevler fışkırdı
İstanbul- Bursa arası 45 dakika
'Yaka paça dışarı atılan kızım aklıma geldi'
Tarihin en büyük Paralel komplosu bu fotoğrafta
Çelik: 'Ücretler Hesaba Yatırıldı'
Validebağ'da apartman boşluğunda namaz
Size pek uymaz ama erkekçe dövüşeceksiniz
Gül'e Sultanahmet'te yoğun ilgi
Hakkari'de 1 terörist teslim oldu
SGK Müfettişi mi yoksa SGK eleştirmeni mi?
Mahkemeden önemli Uzan kararı
ESK Suriyeliler için toplanmalı
‘CHP’nin sağ değil, sol parti olması lazım’
Barış Güler’in ifadesiyle ilgili iddialara yalanlama
Bakandan 'seks harcaması' itirafı!
Burası Aydın!.. Şiddetli fırtına ağaçları devirdi!
Beklenen yağış ilk olarak Marmaris'i vurdu!
Maliyeye KPSS İle Eleman Alınacak
Askere ateş açıldı! Sınırda çatışma çıktı
Sağlık Bakanlığı'ndan 'sarı toz' açıklaması!
THY'den iş Garantili Kurs
Kanada Başkonsolosu 'sarı toz' şüphesi üzerine gözlem altında!
Molotofkokteyli atan bir kişi tutuklandı
Merkez Bankası Davutoğlu'na brifing verecek
Polise uzun namlulu silahlara ateş açıldı
İntihar girişimini çay içerek izlediler
Akademik Personelin Zamlı Maaşları
Meteoroloji'den fırtına uyarısı
Hizmet Çakışmalarına İlişkin Genelge Yayımlandı
Gülen Cemaati için kader günü! Nefesler tutuldu!
Cezaevinde isyan çıktı
Gülerce, Paralel Yapı soruşturmasında tanık
Elektronik ticarete yeni düzenleme
Öğrenci servisi kazası saniye saniye görüntülendi
ABD Kobani’ye neden yardım ediyor?
KPSS'den Tercih Yapacak Memur Adayları Dikkat!
Sigortasız Çalıştırılanların Tespiti Ve Tescil İşlemleri
Cemaatin Yeni Gazetesi Çıkıyor
Öğretmenler Eylemde
İşsizlik maaşı nasıl alınır?
Hayvanlar da yas tutuyor
Kurumlardaki Boş Kadrolar Yayımlandı
Erdoğan'a yollanmış bir 'cadı avı' mektubu
Menopozda Psikolojiniz Kadar Dişleriniz de Önemli
SGK’ nın Bunları da Karşıladığını Biliyor muydunuz?
Yıllık İznin Parası İzne Çıkmadan Ödenir
Genelkurmay'dan peşmerge iddialarına yanıt
Hamilelere kış uyarıları
Kozmetik Ürünlerin Sahtesi Nasıl Anlaşılır?
Kıl testeresi sayesinde kanseri yendi
Müsteşar Ahmet ERDEM'den Önemli Açıklamalar
Sürücüler Dikkat! Trafikte O Uygulama Bugün Başladı
Memur emeklilerinin işe girince aylığı kesilir mi?
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Dalkavuk
Bülent Arınç: Esas soru bu
Fethullah Gülen'e anket şoku! Öcalan'ın bile gerisinde!
Çalışan Kadınların Doğum ve Süt İzin Hakkları
İstanbul Üniversitesi Yine Karıştı
Başbakan: Kılıçdaroğlu cahil ve çakma gandhi
Şeker Hastalarına İki Müjde Birden!
Ağız Kokusu Tedavisi
Meslek Hastalığından Sağlanan Haklar Nelerdir?
MEB, Şube Müdürlüğü Atamalarını İptal Ediyor!
Faturanın yüzde 20'sini geri alabilirsiniz!
Memuriyette Geçen Fazla Sürelerin Emekliliğe Etkisi
Yıllık izin hakkınızı biliyor musunuz?
Kısmi Emeklilik Şartları Nelerdir?
İbranamelerde "bir ay kuralı" var!